Waarom ik af en toe zweven iedereen zou aanraden

Ik gebruik het woord zweverig even zoals de meeste mensen in de maatschappij het woord gebruiken. (Ook al spreken ze dit niet uit.) En hoeveel mensen in deze maatschappij zweverig als iets negatiefs ervaren.  Noem het zoals je het zelf wilt noemen. En laat na het lezen vooral het woordje “zweverig” weer los. Er is niets zweverigs aan spiritualiteit.

Vanmorgen een mooi gesprek. Het ging over mediumschap of nieuwetijdsmedium. Beide erg zweverig voor sommige mensen, maar nu juist het statement wat ik wil maken. Veel mensen hebben het vermogen te communiceren en intuïtief te voelen maar gebruiken deze niet. Soms gebruiken ze het wel maar vinden ze het niet nodig. Ik krijg dan opmerkingen dat het niet nodig is deze termen te gebruiken. Als we niemand zeggen dat het van de engelen komt dan is het minder ‘zweverig’. Maar dat is nu juist mijn boodschap aan de wereld! Oordelen of afkeuren is niet nodig.

We mogen de controle loslaten en alles laten voor wat het is. Soms deze zweverigheid toelaten is goed voor mensen.
Hoge energie of lage energie, hoe je het ook wilt noemen, het mag er allemaal zijn. Hokjes mogen er ook zijn maar zodra een hokje er is om iemand af te remmen, dan voelt dat voor mij niet goed. Uiteindelijk zegt het natuurlijk iets over de ander. Maar ik begrijp het ook. We leven in een nuchtere maatschappij en zeker in de streek waar ik woon (grens Bijbelbelt) mag ik bijna het woord spiritueel soms niet uitspreken. Gidsen, engelen, buitenaardse, energie, nieuwetijdskinderen enz. doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Het liefst willen mensen dat je het fluistert zodat niemand het kan horen.

Maar dat is niet wie ik ben. Dat is ook mijn boodschap niet. Mijn boodschap is wees jezelf en laat zien wie je bent. Dat sommige Mediums niet geaard zijn kan ik niets aan doen. Mediumschap is juist heel erg geaard. Geen enkel medium is het zelfde en ze hebben allemaal een andere doel hier op aarde. Maar als we allemaal kunnen accepteren dat deze mensen ook nodig zijn dan is mijn missie volbracht.

Hier voor de duidelijkheid een paar punten op een rij wat bij het nieuwe en oude mediumschap hoort.

Mediums zijn geen goeroes?
Een goed medium voelt als je je afhankelijk opstelt van de ander. Dit kost de medium zelfs energie tenzij deze ook aan jouw energie aanhaakt. Maar doordat deze ook jou energie zuigt en het ego gestreeld wordt, kan het zijn dat deze hier juist energie van krijgt.

Mensen geven mij wel eens aan dat ze zich herkennen in het nieuwetijdsmedium (zie andere artikelen) maar willen het woord niet gebruiken. Ik vind dat prima. Het maakt ook niets uit hoe je het wilt noemen als het maar goed voelt voor jou en niet uit angst wat anderen en van zouden vinden.

Goeroe zijn past niet bij deze tijd?
Nog zo iets wat ik regelmatig hoor is dat mensen geen goeroes willen aanhangen. Natuurlijk niet we willen geen volgers want dat past niet bij deze tijd. Toch zijn de meeste mensen die geen goeroe willen zelf volgers van anderen of creëren volgens. Facebook is daar een groot voorbeeld van. We willen fans van ons werk en willen dat mensen ons blijven volgen. Natuurlijk willen we niet dat mensen afhankelijk van ons worden maar we willen wel dat ze ons product verkopen of horen wat we te zeggen hebben. Wat is het begrip goeroe nu eigenlijk? Ik voed bijvoorbeeld geheel op eigen wijze op. Ik heb jarenlang met verschillende opvoedmethodes gewerkt vanuit mijn werk en ik ben blij dat ik deze kon loslaten toen mijn dochter geboren werd. Veel mensen doen nog steeds opvolgen wat er in boekjes staat of wat een bepaalde pedagoog zegt. Want als die het zegt zal het goed zijn.

Toch worden deze mensen niet als goeroes gezien maar ze leren je wel hoe je moet denken. Goeroes zijn mensen die andere afhankelijk maken. En misschien wel sekteleiders. Hun zweverige imago of spiritualiteit doet de doorslag geven. Zodra iemand zweverige woorden gebruikt moet je oppassen. Maar het is juist deze spiritualiteit die er voor zorgt dat je vrijheid krijgt en niet afhankelijk wordt. Deze spiritualiteit is in ieder aanwezig. En ieder mag deze op eigen wijze beleven. Dat is het leukste van spiritualiteit. Er zijn geen regels. Maar niet iedereen durft dit.

Soms hebben mensen dan weer een spirituele leraar nodig om hun te helpen deze spiritualiteit toe te laten zonder mensen afhankelijk te maken. Mensen worden dan even een tijdje zweverig. Waar andere mensen al snel een raar gevoel van krijgen maar wat soms nodig is om daar te komen waar ze komen willen. Mensen landen vanzelf wel weer. De bedoeling is dat het tijdelijk is. Maar als mensen toch graag willen dat ze voor altijd in deze energie kunnen blijven, dan mag dat er ook zijn. Ieder zijn eigen ding.

Spiritueel of aardse praktische informatie, het is allemaal hetzelfde. Al deze informatie hoort uit jezelf te komen. Het is prima dat iemand je inspireert met hele mooie opvoedideeën maar wie zijn eigen spiritualiteit goed toelaat heeft ook hele mooie opvoedideeën. Het komt allemaal uit dezelfde bron. Spiritualiteit zorgt dat het vernieuwend blijft en niet vanuit oude energie die al op de aarde is wordt voortgezet om groei aan te moedigen net zo goed als evolutie aan te moedigen.

We zijn van nature wijs genoeg het zit allemaal in ons. Dus of je nu laat inspireren door iemand die spiritueel is of laat inspireren door iemand die alleen aar aards is of beide, we zijn allemaal op zoek naar meer bewustwording omdat dit een natuurlijk proces is. Niet afhankelijk van mensen zijn in dit proces, het allemaal zelf doen en geen goeroe aanhangen is allemaal onzin. We zijn verbonden en hebben elkaar nodig. Jij bepaald door welke mensen je laat inspireren. Dat kan net zo goed een zwerver op je pad zijn, een vogel in de boom of een prachtig mens met mooie aardse theorieën.

Het medium in jezelf
Contact maken met je eigen mediamieke gaves is soms best wel eng. Jarenlang hebben mensen een taboe op spiritualiteit ervaren. Mijn mening is dat spiritualiteit en zweverige woorden of dingen er gewoon mogen zijn. Want wat zweverig is voor de één is een lichtpuntje voor de ander. Aan niet geaarde mensen kunnen we zien hoe moeilijk het soms is met deze spirituele energie om te gaan en hoe moeilijk het is om geaard te blijven. Daarom vragen ze vaak hulp aan spirituele mensen.

Spiritualiteit meegeven aan mensen is een tak op zich
Spiritualiteit is een belangrijk onderdeel in het leven van mensen. In deze wereld heb ik veel mensen mogen leren kennen en de conclusie is dat er geen één is zoals de ander. Kortom we zijn allemaal uniek en zo hoort het te zijn. Generaliseren heeft geen zin. Niet alle spirituele mensen zijn zweverig. Goede spiritualiteit wordt geaard gebracht. Maar soms hebben mensen een lange periode van niet geaard zijn voordat ze hun spiritualiteit kunnen zijn op een geaarde manier. Het ontwikkelen van mediumschap gaat vaak samen met het oplossen van collectief karma waardoor mensen tijdelijk of voor lange tijd niet kunnen aarden. Het is soms heel moeilijk voor deze mensen. Zodra ze het collectieve karma begrijpen als onderdeel van hun missie begrijpen zij hun pad en kunnen ze gaan aarden. Raar naar deze mensen kijken heeft geen zin. Ze zijn gewoon aan het leren net zoals iedereen.

Zweverig zijn zegt iets over de ander
Er zijn nog veel goed en fout denkers onder de mensen. Iets mag alleen maar zijn zoals ze dit zelf wensen te zien. Het geeft hokjes. Spiritualiteit geeft juist vrijheid en geen hokjes. Ook in de spirituele wereld kunnen mensen in hokjes denken. Hokjes denken is naar mijn mening niet verkeerd maar kan wel verkeerd werken als het voelt als een beperking. Je kunt op allemaal verschillende manieren spiritualiteit in je leven toepassen. De één is het ander niet.

Voel wat voor jou goed is en wat toelaatbaar is. Besef ook dat mensen die vaak een oordeel hebben nog veel moeite hebben met het collectieve karma. Ze vinden alle waardeoordelen die mensen geven aan spirituele mensen of mediumschap te eng waardoor ze hun eigen spiritualiteit stagneren. Zeker mensen in bepaalde beroepen waar dit absoluut niet getolereerd wordt. Respect heb ik voor al deze mensen die toch voor hun intuïtieve gave uitkomen. En zo tegen heel veel veilige kaders van mensen durven in te gaan.
Niet iedereen hoeft zich medium te noemen
Intuïtie of niet, noem het zoals het voor jou goed voelt. Er is geen goed of fout. Ik gebruik het woord medium om een statement te maken. Iedereen bezit deze gave min of meer maar niet iedereen durft op te staan als een medium. Maar accepteer op zijn minst dat je dit wel bent. Want het is onderdeel van jouw pad.

Nieuwetijdsmediums
Met nieuwetijdsmedium maak ik het woord medium misschien alleen nog maar zweveriger en zwaar beladen. Want is het nu nodig mensen zo te gaan noemen? Toch heb ik veel reacties van mensen gehad over dit onderwerp. Ze herkennen zichzelf hierin. Ik kan uit ervaring zeggen dat ook deze mensen nog niet hun grootsheid durven te omarmen. Het zijn vaak mensen die zich nog klein houden.

Nieuwetijdsmedium gaat over een lichtzuil of lichtpilaar zijn. Je bent een zuil van licht en je kunt jezelf dienstbaar opstellen aan God. Veel mensen herkennen dit maar voelen zich geen medium. Dan hebben ze het naar mijn mening nog niet goed toegelaten. We worden geholpen deze nieuwetijdsenergie uit te dragen en we dragen dagelijks alle informatie van onze helpers over. Of we hier nu bewust van zijn of niet.

Vaak zit het ego van mensen er toch nog tussen als ze zeggen dat ze geen medium zijn. Ze willen dan toch nog geloven dat alles uit zichzelf komt. Wie echt in zijn of haar eigen licht staat weet dat we niet los staan van onze helpers. We zijn één!

We groeien naar een tijd waar geen enkel hokje nog nodig is. Toch plaatsen we onszelf of andere nog steeds in hokjes. Zodra we onbewust de boodschap hebben dat iets goed of fout doen dan is het hokje al snel gemaakt. Ook oordelen over een hokje is een hokje. Mijn mening is dat hokjes ons dienen te helpen om bewustwording te brengen, helpen te groeien, inspireren, grenzen te voelen en helpen om vrijheid te brengen. Maar zodra een hokje beperkt voelt dan is het niet goed voor jou. Het kan zijn dat je een hokje tijdelijk nodig hebt. Maar laat een hokje je nooit beperken. Voel wat goed is voor jou en leef je eigen waarheid. Als je tijdelijk iemand anders zijn waarheid gebruikt om te groeien of te laten inspireren? Dan geeft dit tijdelijk een kracht wat buiten jezelf ontstaat om vervolgens deze kracht in jezelf te laten stromen. Voel je verzet tegen een hokje? Dan betekent dit dat jij dit hokje niet nodig hebt, maar laat de ander vrij met het hokje te doen wat deze wil doen. Voel je eigen pad, wees je eigen pad en durf jezelf te laten zien.

at ik het allerliefste doe, is sterrenmensen laten voelen hoe geweldig ze zijn en welke schatten ze in zich hebben om aan de wereld te laten zien. Want sterrenmensen hebben een belangrijke rol bij de verandering naar de nieuwe wereld.

DIANA ANNEGARN      


                             
        


Hoe weet je dat je een sterrenmens bent? Sirius spreekt

Waarom kun je beter naar jezelf luisteren? Mijn leven als medium
  Waarom we hulp van de buitenaardse krijgen?   Waarom samenwerken met buitenaardse mijn leven veranderde.
 
 

 


Email info@sterrenmensen.nl
www.diana-annegarn.nl
Harderwijk

Privacy verklaring
Mijn leven als medium
Hoe weet je dat je sterrenmens bent?
De buitenaardse en de toekomst van de aarde
De nieuwe aarde
Mens zijn in volledigheid
Samenwerken met buitenaardse